Shalom Hamar
Fellesskapet

Shalom, Hamar med omland!

Shalom Hamar Fellesskapet er et initiativ startet på nyåret i 2017 hvor vi ønsker å nå og samle mennesker i vår region som ikke har funnet et sted å gå med sine tanker om Bibelens Gud. Er Gud bare å finne i kirker? Er han å finne i naturen? Hva vil han med oss? Hvordan kan vi vite at han i det hele tatt finnes? Hvordan kan han i såfall tillate alt det onde som skjer? Spørsmålene kan være mange.
Sånne spørsmål skulle vi ikke brenne inne med, for svar finnes. For, når det gjelder spørsmål som har med Gud å gjøre finnes det bare en sikker kilde, det er Bibelen. Menneskers tillegg og fratrekk, kan være så mangt, og gjerne forvirre mer enn klargjøre tankene.
Shalom Hamar!
Sted Hva skjer Dato
Hamar
Bei't Shalom
Sabbatsmøter og Guds Høytider hos
Lars og Jolanta Alhaug - fra august.
2019
     
Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 24. august
Kl. 1200
Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 7. september
Kl.1200
Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 21. september
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Høytidssamling, Basunhøytiden, Yom Teruah. Kveldsmøte. Vi samles på terrassen her og blåser i shofar. Så går vi inn og feirer med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. Søndag
29. september
Kl. 1830

Da er vi inne i måneden for høsthøytidene, den syvende, bibelske måneden.
 
Hamar
Bei't Shalom

Høytidssamling, Soningsdagen, Yom Kippur med lovsang, bønn, forbønn og bibellesning. Dette er en full fastedag (24 timer uten mat og drikke). Vennligst si fra om du kommer. Intet måltid, bare viktig, åndelig mat!
Onsdag
9. oktober
kl.1200
Hamar
Bei't Shalom

Løvhyttefesten, Sukkot. Vi vil være til stede bare på Den Siste Store Dag, den 8. dagen i Løvhyttefesten. Derfor inviterer vi til samling hos oss denne 7. av Guds høytider, med et fenomenalt profetisk innhold!. Velkommen!
Søndag
20. oktober
kl 1800
Hamar
Bei't Shalom

Da er vi inne i vanlige dager igjen og starter opp sabbatssamlingene på ny! Innhold med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen.
2. november
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 23. november
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom


Sabbatssamling med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen.
7. desember
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med lovsang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 21.desember
Kl. 1200
???
Usikker

2017 Hamar OPPSTARTEN AV SHALOM HAMAR VAR I 2017!
"Første møte for de som gjerne vil møte andre med samme ønske om å lære mer om Gud og hans mening med menneskene. Basert på hva Bibelen sier om dette. Vennligst ta kontakt."
Lørdag 21. januar
kl. 1200
!
Kontaktmuligheter til Shalom Hamar:
Mobil og SMS:  412 10701
Telefon: 625 31721
E-post: lars.alhaug@rocketmail.com
Hva med ekte challabrød til shabbaten?
Om du feirer shabbat, her legger vi ut vår challabrødoppskrift. Vi synes det blir nyyydelig på alle vis.

"Challabrød"-oppskrift til 2 flettebrød:
1 liter hvetemel (spelt er sunnere, men vi har ikke prøvd det enda)
1/2 dl sukker
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
2 egg
3 dl lunkent vann
1 dl rapsolje

Alle ingredienser blandes sammen i en stor bakebolle og røres godt med sleiv til en fin konsistens (ca. 3-5 minutt).
Dryss litt ekstra mel over deigen slik at den ikke setter seg fast i bollen, men ikke for mye.
For mye mel gjør brødet for kompakt og tørt. Ha litt olje til slutt i bunnen av bakebolle og legg deigen flatt i bollen. Ha plastikkbærepose over bollen under hevingen.
Skal heves i noen timer. Vi bruker ca. 5 timer, men det er sikkert nok med 2 eller 3 timer, avhengig av romtemperatur.

Den hevede deigen deles i 2 stykker (2 brød) og igjen hver stykke deles i 3 og disse rulles ut i 3 cm tykke pølser. Disse flettes sammen. Det er mange måter å flette brød på. Finnes mye på Youtube. Noen lager til og med 6 pølser pr. brød.
Ferdig flettet brød pensles med egg og strøs med noe gresskarkjerner (fin farge, )solsikkefrø og linfrø eller sesamfrø.
Settes til etterheving lunt i ca en time, avhengig av temperatur.

Stekes i 195 grader i maks. 20 minutter. Bruk pinneprøven før dette, for å se om brødet er gjennomstekt. Stek ikke lenger enn du må!
Angående utbakingen av brødene: Bruk så lite mjøl som mulig uten at det klistrer seg, selvsagt. Som Jolanta skriver, så blir bakevarer tørre og uspennende hvis det blir for mye mjøl.
Et tips til for å få brødene "blanke": Rett etter at brødene er tatt ut, stryk dem med resten av det piskede egget du penslet brødene med før du strødde på frøene. Brødet må være veldig varmt når du pensler på nytt. Pass på å ikke ha på for mye egg i "sprekkene" da blir det omelett der :-)
Litt til om dette brødet
Meningen med challabrødene er at det skal være to fordi de lages for og før sabbaten.
Til minne om da Gud sørget for at israelittene fikk dobbel porsjon manna i ørkenen på fredagen for at israelittene ikke skulle sanke (arbeide) på sabbaten. Slik ble sabbaten gjeninnført blandt israelittene etter 400 års slaveri i Egypt, der sabbaten ble glemt.

Lykke til!

Oppdatert 6. oktober 2019
Invitasjon
    
Shalom Hamar Fellesskapet
inviterer deg derfor til samlinger om du føler at du er i denne kategorien som vi er i.
                                          
«Guds ord er en lykt for vår fot og et lys på vår sti»
Det sier kong David i
Salme119:105. Vårt fokus er på bibelkunnskap om Gud og Hans frelse ved Jeshua (Jesus) Messias.
                                                               
Vær hjertelig velkommen!


Vennligst ta kontakt først, fordi vi samles i et privat hjem. Kontaktmuligheter her  :-)

PS. Vi kommer gjerne på besøk hos deg/dere, om det er ønskelig -

Shalom Hamar
v/Lars H. Alhaug
Jødene der i Berøa var mer høysinnet enn de i Tessalonika, for de tok imot Ordet med skjerpet sinn og daglig sjekket de om det de (Paulus og Silas) talte stemte med Skriften.
Apg 17:11
Hvem er vi?
Vi er noen initiativtakere som ikke er tilknyttet noe kirkesamfunn. Dermed er vi heller ikke avhengig av hva de forskjellige, kristne retningene mener eller har for tradisjoner, og vi fristes heller ikke av mulige midler fra Staten. Visjonen er å bygge opp et fellesskap som ligner på det Apostlenes Gjerninger forteller om, et fellesskap som ønsker å samles slik den aller første Menigheten som Jesus (hebraisk: Jeshua) gjorde. Vi kan ikke leve akkurat slik som de, 2000 år etterpå, men vi kan leve etter den Standarden som de fulgte. Vi tror at hele Bibelen er én bok, som bygger opp budskapet fra første side til den siste og hvor alt henger sammen - Og hvor alt bindes sammen av og ved Messias Jeshua.

Hva har ført oss til dette? Vi har spurt oss:

- Hvorfor forkynnes det bare fra deler av Bibelens Ord?

- Hvor er det blitt av Gud Fader i forkynnelsen?

- Hvorfor holder vi ikke helligdagen, lørdag, slik Gud sier og slik Jeshua (Jesus) og disiplene   gjorde?

- Hvorfor undevises det ikke i Guds Lov, Torahen, som er hans Standard som Jeshua levde etter?

- Hvorfor forkynnes det ikke "Vend tilbake til Herren" (hebr: JHVH), når det er det Gud sier vi må?

- Hvorfor er Guds Hellige Dager (høytider) i Bibelen forkastet og erstattet med ikke-bibelske?

- Hvorfor tar mange  kirker i Norge parti for islam som ønsker Israel utslettet og  jødene, og senere kristne, fjernet ?

Går også du med slike eller lignende spørsmål?
Da kan
Shalom Hamar Fellesskapet være noe for deg -
Trenger vi en ny Reformasjon?
Nå, 500 år etter Luther, trenger vi kanskje en ny reformasjon - Ikke tilbake til ham eller de greske og romerske "kirkefedrene" som sto fram fra 150 tallet og utover. Nei, vi tror at om vi skal ha en ny reformasjon, må den føre helt tilbake til "originalen",  tilbake til den første Menigheten av troende som Messias selv dannet
(Matt 16:18). En reformasjon som medfører at vi lytter til alt det Gud og Messias sier, slik hans Menigheten gjorde -
"Dersom du hører på alt det jeg byr deg, går på mine veier, gjør det som er rett i mine øyne, og holder mine bud og lover, slik min tjener David gjorde, da skal jeg være med deg og bygge deg et hus som blir stående (en sann menighet), slik jeg gjorde for David …
(1 Kong 11:38)."
Vi håper at
Shalom Hamar Fellesskapet kan være noe for deg, dersom du har et slik savn i hjertet og ønsker å komme sammen med andre, samtale om Gud og lære Ham mer å kjenne. Vi trenger alle oppmuntring og inspirasjon i dagens situasjon hvor verdensbildet ser mer og mer mørkt og Gud-løst ut.                                          

2019 sebtember: Nytt vedtak i Shalom Hamar om høytidsdatoer!
Shalom Hamar har på et møte i september bestemt seg for å følge den offisielle, israelske høytidskalenderen. Det gjør vi ikke fordi vi forkaster den bibelske kalenderen, for den er den sanne som Gud har etablert (les om kalender-spørsmålet her), men fordi medlemmer som er i arbeid under en arbeidsgiver må kunne be om fri på høytidene i god tid før de inntreffer og ikke virke vinglete for sin neste.

Det å følge den bibelske Standarden i alle sammenhenger er vårt standpunkt, men vi tror Gud har forståelse for at det er viktigere at vi møtes på hans høytider sammen enn at vi feirer dem i to leire på forskjellige dager, splittet. De to kalendrene skiller som regel bare maksimalt to dager.

OBS: En sjelden gang kan det være en hel måned forskjell mellom kalendrene. Når det skjer, vil vi fortsatt følge den bibelske kalenderen fordi det har stor profetisk og aktuell betydning.

Denne siden vil fortsatt legge ut datoene for begge kalendrene på møtetavla til
bibelensier.no som et vitnesbyrd om at vi erkjenner at den bibelske er den rette og vil være den som Jeshua gjenoppretter som Standard når han kommer igjen som kongenes Konge! (Åpb 17:14)

"Shalom Hamar Fellesskapet" er forsamlingens navn.
"Bei't Shalom" er navnet på huset til Lars og Jolanta Alhaug -