Hvem er vi?
Vi er noen initiativtakere som ikke er tilknyttet noe kirkesamfunn. Dermed er vi heller ikke avhengig av hva de forskjellige, kristne retningene mener eller har for tradisjoner.Visjonen er å bygge opp et fellesskap som ligner på det Apostlenes Gjerninger forteller om, et fellesskap som ønsker å samles slik den aller første Menigheten som Jesus (hebraisk: Jeshua) gjorde. Vi kan ikke leve akkurat slik som de, 2000 år etterpå, men vi kan leve etter den Standarden som de fulgte. Vi tror at hele Bibelen er én bok, som bygger opp budskapet fra første side til den siste og hvor alt henger sammen - Og hvor alt bindes sammen av Messias Jeshua.

Hva har ført oss til dette? Vi har spurt oss:

- Hvorfor forkynnes det bare fra deler av Bibelens Ord?

- Hvor er det blitt av Gud Fader i forkynnelsen?

- Hvorfor holder vi ikke helligdagen, lørdag, slik Gud sier og slik Jeshua (Jesus) og disiplene   gjorde?

- Hvorfor undevises det ikke i Guds Lov, Torahen, som er hans Standard som Jeshua levde etter?

- Hvorfor forkynnes det ikke "Vend tilbake til Herren" (hebr: JHVH), når det er det Gud sier vi må?

- Hvorfor er Guds Hellige Dager (høytider) i Bibelen forkastet og erstattet med ikke-bibelske?

- Hvorfor tar mange  kirker i Norge parti for islam som ønsker Israel og jødene, Guds folk, utslettet?

Går også du med slike eller lignende spørsmål?
Da kan
Shalom Hamar Fellesskapet være noe for deg -
Trenger vi en ny Reformasjon?
Nå, 500 år etter Luther, trenger vi kanskje en ny reformasjon - Ikke tilbake til ham eller de greske og romerske "kirkefedrene" som sto fram fra 150 tallet og utover. Nei, vi tror at om vi skal ha en ny reformasjon, må den føre helt tilbake til "originalen",  tilbake til den første, Menigheten av troende som Messias selv dannet. En reformasjon som medfører at vi lytter til alt det Gud og Messias sier, slik hans Menigheten gjorde -

Vi håper at
Shalom Hamar Fellesskapet kan være noe for deg dersom du har et slik savn i hjertet og ønsker å komme sammen med andre, samtale om Gud og lære Ham mer å kjenne. Vi trenger alle oppmuntring og inspirasjon i dagens situasjon hvor verdensbildet ser mer og mer mørkt ut.                                                          

2019: Høytidsdatoer fram til Yom Teruah (Basunhøytiden) er klare!
Den jødiske høytidskalenderene, som er den offisielle, israelske (den som er basert på beregninger), OG den kalenderen som Shalom Hamar bruker og som kommer fram ved observasjon, på biblelsk vis, er nå begge klare. Se  "møtetavla" til
bibelensier.noShalom Hamar
Fellesskapet

Shalom, Hamar med omland!

Shalom Hamar Fellesskapet er et initiativ startet på nyåret i 2017 hvor vi ønsker å nå og samle mennesker i vår region som ikke har funnet et sted å gå med sine tanker om Bibelens Gud. Er Gud bare å finne i kirker? Er han å finne i naturen? Hva vil han med oss? Hvordan kan vi vite at han i det hele tatt finnes? Hvordan kan han i såfall tillate alt det onde som skjer? Spørsmålene kan være mange.
Sånne spørsmål skulle vi ikke brenne inne med, for svar finnes. Men, når det gjelder spørsmål som har med Gud å gjøre finnes det bare en sikker kilde, det er Bibelen. Menneskers tillegg og fratrekk, kan være så mangt, og gjerne forvirre mer enn klargjøre tankene.
Shalom Hamar!
Sted Hva skjer Dato
Hamar
Bei't Shalom
Sabbatsmøter og Guds Høytider hos Lars og Jolanta Alhaug - fra februar. 2019
     
Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 2. februar
Kl. 1200
Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 16. februar
Kl. 1200
Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 2. mars
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 16. mars
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 30. mars
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 13. april
Kl. 1200


Hamar
Bei't Shalom


Minnesamling
for de som har inngått pakt med Gud i dåpen. Vi samles på kvelden og tar paktssymbolene brød og vin og leser tilhørende tekster fra Bibelen om hva Jeshua sa og gjorde denne kvelden før han ble arrestert, dømt og korsfestet. De fleste vil kalle dette "nattverden", men vi liker å kalle det paktsmåltidet slik at vi ikke blander sammen dette og de  forskjellige tradisjonene og doktrinene som råder andre steder.
Dette er en enkel og ikke lang minnestund, men en nær og "intim" påminner om den viktigste avgjørelsen vi har tett i livet: Å ta imot Guds tilgivelse og så i dåpen inngå "Den nye pakt i Jeshuas blod" Les gjerne
1 Kor 11:18-34 om dette.

Fredag 19. april
kl 1900

Hamar
Bei't Shalom


Høytidssamling! De usyrede brøds høytid

Pesach/Seder/Påskemåltidet! Vi feirer den første dagen i "De usyrede brøds syv dager". Dette er bibelsk "passover" til minne om utgangen av verden (Egypt) og begynnelsen på veien mot "Det lovede Land, Guds Rike. Vi holder måltid med undervisning og aktivitet inkludert slik at vi ser forbindelsen mellom den aller første pesach/påsken og det innholdet Jeshua kompletterte den med. Påmelding (vi må vite hvor mange som kommer)

Lørdag 20. april
Kl. 1800

Hamar
Bei't Shalom


Den avsluttende, syvende dagen i høytidsperioden "De usyrede Brøds dager" (bibelsk "påsketid").
Høytidssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen.

27. april
Kl. 1200


Hamar
Bei't Shalom


Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen.

11. mai
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Høytidssamling Shavuot, pinse! Vi lager til Stor-Sabbat til minne om alt denne Guds tredje årshøytid inneholder av bibelske hendelser!  Sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen.


Søndag 9. juni
Kl. 1200

Hamar
Bei't Shalom

Sabbatssamling med sang, bønn, forbønn bibellesning og måltid ("potluck"). Vennligst si fra om du kommer, pga. forberedelsen. 22. juni
Kl. 1200

 
 
2017 Hamar OPPSTARTEN, 2017!
Første møte for de som gjerne vil møte andre med samme ønske om å lære mer om Gud og hans mening med menneskene. Basert på hva Bibelen sier om dette. Vennligst ta kontakt.
Lørdag 21. januar
kl. 1200
!
Kontaktmuligheter til Shalom Hamar:
Mobil og SMS:  412 10701
Telefon: 625 31721
E-post: lars.alhaug@rocketmail.com
Hva med ekte challabrød til shabbaten?
Om du feirer shabbat, her legger vi ut vår challabrødoppskrift. Vi synes det blir nyyydelig på alle vis.

"Challabrød"-oppskrift til 2 flettebrød:
1 liter hvetemel (spelt er sunnere, men vi har ikke prøvd det enda)
1/2 dl sukker
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
2 egg
3 dl lunkent vann
1 dl rapsolje

Alle ingredienser blandes sammen i en stor bakebolle og røres godt med sleiv til en fin konsistens (ca. 3-5 minutt).
Dryss litt ekstra mel over deigen slik at den ikke setter seg fast i bollen, men ikke for mye.
For mye mel gjør brødet for kompakt og tørt. Ha litt olje til slutt i bunnen av bakebolle og legg deigen flatt i bollen. Ha plastikkbærepose over bollen under hevingen.
Skal heves i noen timer. Vi bruker ca. 5 timer, men det er sikkert nok med 2 eller 3 timer, avhengig av romtemperatur.

Den hevede deigen deles i 2 stykker (2 brød) og igjen hver stykke deles i 3 og disse rulles ut i 3 cm tykke pølser. Disse flettes sammen. Det er mange måter å flette brød på. Finnes mye på Youtube. Noen lager til og med 6 pølser pr. brød.
Ferdig flettet brød pensles med egg og strøs med noe gresskarkjerner (fin farge, )solsikkefrø og linfrø eller sesamfrø.
Settes til etterheving lunt i ca en time, avhengig av temperatur.

Stekes i 195 grader i maks. 20 minutter. Bruk pinneprøven før dette, for å se om brødet er gjennomstekt. Stek ikke lenger enn du må!
Angående utbakingen av brødene: Bruk så lite mjøl som mulig uten at det klistrer seg, selvsagt. Som Jolanta skriver, så blir bakevarer tørre og uspennende hvis det blir for mye mjøl.
Et tips til for å få brødene "blanke": Rett etter at brødene er tatt ut, stryk dem med resten av det piskede egget du penslet brødene med før du strødde på frøene. Brødet må være veldig varmt når du pensler på nytt. Pass på å ikke ha på for mye egg i "sprekkene" da blir det omelett der :-)
Litt til om dette brødet
Meningen med challabrødene er at det skal være to fordi de lages for og før sabbaten.
Til minne om da Gud sørget for at israelittene fikk dobbel porsjon manna i ørkenen på fredagen for at israelittene ikke skulle sanke (arbeide) på sabbaten. Slik ble sabbaten gjeninnført blandt israelittene etter 400 års slaveri i Egypt, der sabbaten ble glemt.

Lykke til!

Shalom Hamar Fellesskapet og kalenderspørsmålet
Shalom Hamar Fellessskapet følger den bibelske (observerte) kalenderen.
Kalendere skaper dessverre alltid strid, ikke bare i de troendes rekker, men også i den sekulære verden. Vi skjærer igjennom og gjør vårt beste for å bruke den bibelske metoden for å komme fram til datoene for Guds Høytider. Vi har ikke sett noe sted i Bibelen at vi skal tillempe oss andres kalendere (vedrørende Guds Høytider), så vi gjør vårt beste for ikke å gjøre det.

"Bei't Shalom" er navnet på huset til Lars og Jolanta Alhaug -

Oppdatert 4.august 2019
Invitasjon
    
Shalom Hamar Fellesskapet
inviterer deg derfor til samlinger om du føler at du er i denne kategorien.
                                          
«Guds ord er en lykt for vår fot og et lys på vår sti»
Det sier kong David i
Salme119:105. Vårt fokus er på bibelkunnskap om Gud og Hans frelse ved Jeshua (Jesus) Messias.
                                                               
Vær hjertelig velkommen!


Vennligst ta kontakt først, fordi vi samles i et privat hjem. Kontaktmuligheter her :-)

PS. Vi kommer gjerne på besøk om det er ønskelig -

Shalom Hamar
v/Lars H. Alhaug
Jødene der i Berøa var mer høysinnet enn de i Tessalonika, for de tok imot Ordet med skjerpet sinn og daglig sjekket de om det de (Paulus og Silas) talte stemte med Skriften.
Apg 17:11